• Українська
  • Русский
Центральный офис: 
  • Київ 
    (044) 502-36-50
Сервисные центры: 
Харків 
(057) 780-79-70
Львів 
(032) 253-08-43

 

 

Система вентиляції

Система вентиляції

Видалення повітря з приміщення і заміна його свіжим, в необхідних випадках, обробленим повітрям. Вентиляція створює умови повітряного середовища, сприятливі для здоров'я і самопочуття людини, що відповідають вимогам технологічного процесу, збереження устаткування і будівельних конструкцій будівлі, зберігання матеріалів, продуктів, дерев'яних меблів, книг, картин і т.д.

Для нормального теплового самопочуття людина повинна зберігати постійну температуру тіла, що забезпечується безперервним відведенням утворюється в процесі життєдіяльності організму і сприймають їм теплоти в навколишнє середовище. Теплообмін і теплове самопочуття людини обумовлюються сумісним впливом температури повітря і навколишніх предметів, вологості повітря і швидкості його руху біля тіла.

Основним завданням вентиляції є підтримка стану повітряного середовища, сприятливого для перебування в приміщенні людини і виконання технологічних процесів.

 

Промислова вентиляція

Область діяльності вентиляційної компанії, в якій проявляється її професіоналізм, наявність спеціальних знань на кожному етапі: від проектування до пуску-наладки системи. Незалежно від типу виробництва, основне завдання промислової вентиляції - впоратися з виділеними теплом, вологою, паром, газовиділенням, токсичними речовинами, пилом та іншим.

Для цього необхідно: правильно розрахувати продуктивність системи вентиляції; розробити способи подачі і забору повітря, а при необхідності і систему фільтрації. І найважливіше - розробити систему, яка буде максимально розумна з економічного боку. Головне правило вентиляції цехів - «Подавай повітря в чисту зону і витягай з брудної».

 

Вентиляція ресторану і кафе

Вентиляція ресторану і кафе абсолютно необхідна як в частині дотримання санітарних норм, так і чисто в комерційному сенсі. Комфортна обстановка для відвідувачів - обов'язкова умова популярності закладу, а сприятливі умови для персоналу - запорука якості його роботи. Особливість вентиляції ресторану проявляється в необхідності виробляти рішення одночасно для декількох зон: ділянок приготування холодних і гарячих страв, для відвідувачів залів, танцювальних майданчиків, санвузлів і підсобних приміщень.

Обмін повітря у відвідувальній залі організовують таким чином, щоб ефективно віддалялися тютюновий дим і всі запахи, і щоб не було протягів. Доцільно об'єднання кондиціонування та припливно-витяжної вентиляції в єдину систему з централізованим управлінням.

При влаштуванні вентиляції в гарячих цехах потрібна потужна і складна система. Переважна частина повітря і випарів видаляється за допомогою витяжних зонтів, що не дають поширитися волозі, теплу і запаху.